Zdrowe przepisy na dania bez jajek
Dieta kapuściana polega na tym, że do jadłospisu powszedniego dodaje się rozległą ilość warzyw. Warzywa to niezwykle bogate źródło witamin, mikroelementów, a nawet błonnika. To właśnie dzięki ich spożyciu, jelita się dezynfekują, nadmiar kilogramów maleje i człowiek czuje się zdrowszy. Jest to dieta krótkotrwała ze względu na braki białka i wapnia, których człowiek także potrzebuje, a nie ma ich w warzywach – wypróbuj http://www.nasz-psycholog.pl. Koronnym daniem tej diety jest zupa zrobiona z warzyw, głównie kapusty włoskiej. Wolno ją jeść bez ograniczeń. Do tego wypada popijać dużo mineralnej wody niegazowanej, nawet 2-3 litry dziennie. To, czego nie można, to jadać słodyczy ani cukru. Tak samo alkohol jest niedozwolny. Artykuły zbożowe i mleczne wolno jeść dopiero w następnym etapie kuracji. Jest to najczęściej 5 dzień stosowania diety. Zaletą jej stosowania jest dostępność dla wszystkich ludzi, niezmiernie chwalona przez osoby zapracowane, nie mające czasu na jedzenie. Poza tym bogata jest w błonnik, który ma znaczne znaczenie dla odchudzania i zdrowia.
1. Sprawdź stronę
2. Więcej informacji
3. Odwiedź stronę
4. Kliknij
5. Przeczytaj to