• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Wpływ hormonalnych zmian w okresie menopauzy na zdrowie kobiet.

Dokonując zakupów w okazałym supermarkecie, co niemalże jest potrzebnym punktem zakupów realizowanym co jakiś czas, spostrzegamy różnorodne artykuły spożywcze zachwalane w reklamach jako super zdrowe, zawierające w sobie lub to ciąg witamin, czy mikroelementów. Mamy do wyboru bardzo kolosalny asortyment pieczywa, od tego białego, pszennego, jak bułeczki czy bagietki, do ciemnego, jak chleb graham lub razowy – znacznie więcej na stronie internetowej ANCHOR. Wszelcy dietetycy zachęcają do jak najczęstszego konsumowania pieczywa razowego, jako tego, jakie ma właściwości znamienite dla zdrowia, mnóstwo mikroelementów, otrębów, jakie mają pomocny wpływ na nasz układ trawienny. Jednak musimy uważać, decydując się na zakup chleba ciemnego, czy jest to pieczywo rzeczywiście razowe, czy wyłącznie ciemne, a nie razowe. Twórcy pieczywa w wielu przypadkach wykorzystują takie triki, że dodają do pieczywa pospolitego, pszennego bądź żytniego karmel, trochę ziarna słonecznika oraz wyprzedają taki chleb jako zdrowe pieczywo razowe, tymczasem jest to wyrób wyłącznie razowopodobny oraz nie wnosi do naszego organizmu jakichkolwiek wartości.

1. Dowiedz się więcej

2. Sprawdź teraz

3. Blog

4. Porady

5. Zamów online

Categories: Zdrowie

Comments are closed.