• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Kuchnia holenderska: Przepisy na stroopwafels i haring

Żywność ekologiczna jest z reguły uważana za niezmiernie zdrową. Dzieje się tak bowiem towary ekologiczne są aktywowane przy przeznaczeniu pewnych ściśle określonych reguł. Przede wszystkim nie mogą być sztucznie modyfikowane. Oznacza to, że na przykład ekologiczne warzywa mogą wyglądać mniej atrakcyjnie niż położone obok w sklepie te same artykuły z nieekologicznych upraw. Możemy jednak posiadać pewność, że do ich uformowania nie użyto środków chemicznych. Człowiek nie ingerował też w ich genotyp. Ekologiczne jarzyny powstały w sposób naturalny. To powoduje, że nie zawierają żadnych ulepszaczy. Są przez to zdrowsze, jak Sklep.Fungopol.PL – Grzyby Leśne: Marynowane, Suszone, Mrożone. To samo dotyczy innych artykułów spożywczych. Ekologiczne mięso będzie wywodziło się z takich hodowli, w jakich zwierzęta mają zapewnione jak optymalne warunki życia. Nie są również sztucznie dokarmiane w celu podniesienia ich wagi. Jednakowo rzecz ma się na przykład z jajkami. Te wywodzące się z ekologicznych ferm kurzych z pewnością będą bogatsze w różnorodnego rodzaju wartości odżywcze. Właśnie dlatego należałoby jeść żywność ekologiczną.

1. Kliknij tutaj

2. Znajdź tutaj

Kuchnia rosyjska: Przepisy na borszcz i pierogi

Categories: Kulinaria

Comments are closed.